yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Antrparantez, adi yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği konusunda ihtaryorlar.

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada hayat alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Gestaltda bulunan insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol şeşna hileınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Projelerin yangın ve evgin durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri tüm detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Açılıp - kapanma kârlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Kapılarında belli periyotlarla bu boyut yoklama edilmelidir. 

Yangın çıkış bapsı, kapatılmaması gereken ve yangına dayanıklı olması çok daha gerekli sıfır bir dış bapdır.

Suratsız takdirde hem mideerideki insanın hem de panik halinde içeriye sonuç giren insanoğlunun gönülının tehlikeye atılması kabilinden bir hâl güfte konusu olmaktadır.

Bu nedenle elan ali bir fiyata iye olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, Yangın Merdiveni Kapısı yangın esnasında dulda esenlamaz ve bu nedenle henüz bağan bir fiyata sahiptir.

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleneşelendiren bu tür kapıların en koskocaman avantajı tütün sızdırmaması ve belirli derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has ayırt edici bir diğer özelliği kilit + kol seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı dâhilin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan ivedili gidişat kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha eksiksiz kargaşa olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya mukannen bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, Yangın Merdiveni Kapısı hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak kabul edilmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik kendiliğinden olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın merdiveni baplarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen yürekeriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Belirli şartlar şeşnda zat sayısının bulunma ihtimaline bakarak Yangın Merdiveni Kapısı farklı ve farklı lakinçlar karınin kullanılan yapılarda yönetmeliğin getirmiş olduğu farklı zorunluluklar kılgı vadiında kaçış merdiveni adı ile de anılmaktadır.

Report this wiki page